Uncategorized

Attention is the new currency

By 15 juli 2014 november 16th, 2020 No Comments

E lke dag heb je slechts een gelimiteerde hoeveelheid aandacht die je kunt verdelen. We leven in een tijd waarbij er constant afleiding op de loer licht. Met je smartfoon sta je constant in contact met het internet en hiermee met de rest van de wereld. Gemiddeld switchen we elke drie minuten van bezigheid. Elke drie minuten! We worden dagelijks gebombardeerd met notificaties van onze telefoons, e-mails, telefoontjes, nieuws en meer. Er wordt van alle kanten aan ons getrokken en er vind een constant gevecht plaats voor onze aandacht. Dit zorgt ervoor dat onze aandachtsspanne steeds korter wordt. 

Wist je dat vaker je email checken wordt geassocieerd met het ervaren van meer stress. Gewoon een reminder voor als je morgen voor de 30e keer je inbox opent.

In de wirwar van alle aandacht vragers doet social media natuurlijk een aardige duit in het zakje. Alleen spelen zij een beetje vals. De steeds slimmer wordende algoritme die de social media aanstuurt heeft namelijk het doel jou zo lang mogelijk op het platform te houden waar het voor werkt. En deze algoritmes zijn hier bijzonder goed in geworden. Ze verzamelen data van jou terwijl je online bent om je zo content te laten zien die voor jou interessant is.

Maar even terug naar het doel van de algoritmes, ze willen je dus via content zo lang mogelijk op het platform houden. Dat betekent dat de algoritme selectief is in de waardering van content. Content die mensen gemiddeld langer op het platform houdt helpt draagt namelijk meer bij aan het behalen van de doelstelling, namelijk mensen op het platform houden. Hier kunnen we als ondernemers, marketeers en content creators misschien wel iets mee. Immers, hoe beter onze content en in slaagt om de aandacht van mensen te pakken en ze te betrekken bij de content, hoe langer ze op het platform blijven en het platform als ‘goed’ ervaren. In dat geval zal onze content door het algoritme vaker worden ingezet en dus aan meer mensen worden laten zien. 

In de waardering van content is het dus belangrijk dat content de aandacht van mensen pakt als ze er langs scrollen en dat ze met de content engagen. Engagement bij content uit zich veelal in: Likes, Shares en Comments. Verder zijn er nog een heleboel andere parameters die het algoritme bijhoud om de content te waarderen maar likes, shares en comments zijn voor ons de meest zichtbare en belangrijkste. 

meneerdemarketeer

Author meneerdemarketeer

More posts by meneerdemarketeer

Leave a Reply